Britannica (19)

Dicţionar Enciclopedic Britannica 19 (GAB-GIB)

Am găsit:

Gable, Clark – Afişând un cinism masculin şi un farmec nonşalant, actorul american (Oscar pentru rolul din S-a întâmplat într-o noapte) a fost apreciat atât de publicul feminin, cât şi de cel masculin, fiind supranumit Regele.

Gagarin, Iuri – Primul om care a călători în spaţiu, în aprilie 1961, cu nava spaţială Vostok 1, care a făcut înconjorul Pământului într-o oră şi 29 de minute.

Gandhi, Mohandas – Cunoscut ca Mahatma Gandhi, a dobândit, încă din 1920, o influenţă de care nu se mai bucurase nici un alt conducător politic al Indiei.

Genocid – Distrugere deliberată şi sistematică a unei comunităţi rasiale, religioase, politice sau etnice. Un exemplu recent de genocid este măcelul populaţiei tutsi de către populaţia hutu, în Ruanda anilor 1990.

Ghetsimani – Grădină în afara Ierusalimului, unde, potrivit tradiţiei creştine, s-a rugat Iisus înainte de arestarea şi crucificarea Sa. Deşi nu poate fi localizată cu exactitate, bisericile armeană, greacă, latină şi rusă au acceptat identificarea sa cu o livadă de măslini situată pe coasta vestică a Muntelui Măslinilor.

N-am găsit:

Gangster – Membru al unei organizaţii criminale, ale cărei venituri proveneau din jaf, prostituţie, trafic de narcotice şi extorcări industriale, în S.U.A., în perioada prohibiţiei.

Găgăuz – Persoană aparţinând populaţiei de origine turcă, dar de religie creştină, care locuieşte în sudul Republicii Moldova, Ucraina, România (Dobrogea), Bulgaria. Turcia.

Gârleanu, Emil – Scriitor român, autor al unor povestiri sămănătoriste sau de formulă veristă şi al unor tablete naturiste îmbinând cu duioşie şi umor universul vietăţilor mărunte (“Din lumea celor care nu cuvîntă”).

Gentleman – Bărbat cu maniere distinse şi care în toate cazurile se comportă cu tact şi eleganţă.

Ghilimele – Semne de punctuaţie între care se închid citate, titluri (de opere, reviste etc.).

Un răspuns to “Britannica (19)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RomaniaEv.

Lasă un comentariu