Politice 2009

„În România nimeni nu știe nici să câștige și nici să piardă.” (Iulian Leca)

„Indiferent ce votăm, România o va duce mai bine numai atât cât se poate pe seama UE. Altfel, Geoană e prea năuc ca să ştie ce spune şi să facă ce promite, iar Băsescu e prea zarzavagiu pentru a reuşi să adune o mână de oameni competenţi şi preocupaţi de soarta ţării.” (Teofil Stanciu)

„Politicienii ne vor afectul. Vor un vot pus cu ciudă, cu năduf, nu unul calculat, ezitant, poate chiar uşor ironic. Se tem de asta, n-au nevoie de oameni ce surâd în colţul gurii. La urne trebuie să mergem încruntaţi, privind în stânga şi în dreapta după adversari potenţiali pe care să-i luăm la palme (nu la pumni…).” (Teofil Stanciu)

„Întâlnirea de la Timișoara a fost un moment de reconciliere națională.” (Mircea Geoană)

“Eu nu m-am dus într-o manifestație publică la Timișoara înainte să condamn comunismul.” (Traian Băsescu)

“Crin, care a însemnat pentru mulţi o speranţă, a devenit un Vanghelie şi un Hrebenciuc liberal în cel de-al doilea tur de scrutin.” (Cristian Teodorescu)

„O președintie Geoană înseamnă de fapt o președinție Iliescu-Hrebenciuc-Voiculescu controlată de interesele și ambițiile lui Dinu Patriciu. Surâsul lui Mecena ascunde arivismul cinic al oligarhiei transpartinice.” (Vladimir Tismăneanu)

„Patriciu e uneori incredibil de prost. […] Dacă Băsescu câștigă alegerile, dragi roșii-galbeni, autorul moral al acestei victorii e omul vostru, Dinu Patriciu.” (Pavel Lucescu)

„România trebuie scoasă de sub dictatura iminentă şi dezechilibrată a lui Traian Băsescu.” (Crin Antonescu)

„Traian Băsescu a câștigat până acum tocmai pentru că a știut să interpreteze perfect cele mai diverse roluri.” (Iulian Leca)

„Românii iubesc haiducii.” (Mihnea Măruță)

„Românii vor reforma sistemului politic, nu încape îndoială. Mircea Geoană nu o va întreprinde, Traian Băsescu o va continua și intensifica. Aici se află miezul fierbinte al chestiunii.” (Vladimir Tismăneanu)

“Traian Băsescu este incompatibil cu democrația (…), este mai rău decât Ceaușescu (…) este un pericol pentru evoluția României (…) ascunde în sine tot ce este mai rău pentru această țară”. (Radu Tudor)

„Antonescu trebuie să se facă poet, nu politician.” (Marius Cruceru)

“Pentru țară, în momentul de față, cel mai important lucru este stoparea domnului Băsescu.” (Ion Iliescu)

“Oricât l-ai urî pe Băsescu nu poți vota cu Geoană.” (Alin Fumurescu)

“După 20 de ani, ne înnoim cu foşti.” (Cotidianul)

“Numai eu pot salva țara asta.” (Corneliu Vadim Tudor, la anunțarea rezultatelor alegerilor prezidențiale – turul 1)

“E o minciună ordinară. Ce nu se fură în țara asta?” (Corneliu Vadim Tudor, la anunțarea rezultatelor alegerilor prezidențiale – turul 1)

“Dacă domnul Geoană vrea să piardă în decembrie, nu trebuie decît să-i lase pe domnii Năstase, Iliescu, Vanghelie să-i pledeze cauza.” (Emil Hurezeanu)

“Este o victorie a țării împotriva unui despot potențial.” (Ion Iliescu, la anunțarea rezultatelor alegerilor prezidențiale – turul 1)

“Cozile la vot sunt o palmă pe obrazul specialiștilor în defectologie, scârbiților de alegători și mogulilor disperați să reducă România la o masă de activiști manipulabili de partid.” (Dan Tapalagă)

Herr Blaesner (german de la Biroul de legături economice germano-române și L-Bank): “Atâția români n-am văzut în Stuttgart de când sunt și o asemenea avalanță la vot n-a prevăzut nimeni. Trebuia să chemăm televiziunea locală germană și să pregătim ceva gustări și răcoritoare pentru copii și votanți, care au stat ore în șir la coadă.”

“Indiferent ce președinte va ieși, în afară de mine, este un hoț.” (Corneliu Vadim Tudor)

“Oferta pentru aceste alegeri prezidenţiale, în ciuda inerentelor zbuciumări şi pasiuni, este câtă este. Nici mai bună, nici mai rea decât este, în ansamblu, societatea românească, după scurgerea celor 20 de ani brucanieni.” (Rodica Palade)

“Democrația nu înseamnă doar proces electoral.” (Liviu Antonesei)

“Nu cred că Băsescu vizează desfiinţarea Parlamentului şi instaurarea unei dictaturi personale. Dar mi-e foarte clar că povestea asta cu referendumul nu are nici în clin nici în mânecă cu realitatea. Cred că e un fel de „Nu ne vindem ţara” de pe vremea lui Iliescu (în ’90 sau ’92): un slogan stupid, gol pe dinăuntru, dar foarte strălucitor şi gustat de public. Dacă pe cei mai mulţi îi interesa legiferarea nivelului maxim de colesterol, asta le dădea domnul preşedinte la referendum. […]

Nu ştiu dacă mai vreau reducerea numărului de parlamentari. Fiindcă, de bine de rău, cât încă erau mai mulţi, măcar probabilistic şansele ca printre ei să fie şi câţiva buni ar fi fost mai mari.” (Teofil Stanciu)

“Vreți dezbatere pe muntele Kilimanjaro? Mă duc și acolo la dezbatere! Vreți dezbatere pe stadionul Wembley? Merg și acolo!” (Corneliu Vadim Tudor)

“Dacă îl înlocuim pe Băsescu cu Geoană, nu am făcut nimic.” (Sorin Oprescu)

“În ultimul timp, a susţine sau chiar a fi susţinut în public cauza lui Băsescu a devenit, cel puţin pentru un intelectual, nu doar neconvenabil, dar şi incriminant, un gest pedepsit cu vorbe aspre şi linşaj mediatic.” (Andrei Cornea)

“De asta e periculos Băsescu. Nu că ar fi dictator, ci fiindcă produce efecte asupra opiniei publice prin care se creează premizele dictaturii.” (Alexandru Seres)

“Avem de ales între un populism paternalist şi centralist şi un mozaic de carteluri politico- economico-mediatice centrifuge, egoiste, nepăsătoare faţă de binele naţional.” (Mircea Cărtărescu)

“Când vieţile noastre sunt subordonate scopurilor politicului, politicul acţionează distructiv, ca o otravă. Când vieţile noastre reprezintă scopul politicului, politicul acţionează binefăcător, ca un medicament.” (H.-R. Patapievici)

“Cu Traian Băsescu la conducerea ţării, cu Mircea Geoană sau cu Crin Antonescu la Cotroceni, nu se semnează, instantaneu, un certificat de garanţie a prosperităţii pentru România. Redefinirea noastră ca naţie matură, vindecată de egoism şi dispusă a-şi asuma perspectiva unui efort comun, reprezintă miza reală a acestor alegeri. Iar un prim test e legat de participarea la vot.” (Robert Turcescu)

“Așa va judeca istoria rolul lui Ion Iliescu. Putea fi un Imre Nagy, un Aleksander Dubcek ori măcar un Mihail Gorbaciov al României. A ales să fie un Deng Xiaoping.” (Vladimir Tismăneanu)

“Nu putem accepta reîncarnarea Guvernului Boc II.” (Dan Nica)

Unul dintre consilierii lui Băsescu merge la acesta înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale:
– Dom’ șef, am o veste proastă și una bună!
– Zi-o pe aia proastă întâi!
– Geoană are 60% !
– Păi bine, măi, atunci ce veste bună ai putea să-mi mai dai?
– Stați liniștit, șefu’, că dvs. aveți 70%!

“Sfera publică e traversată de patologia partizanatului extrem. Sindromul băsescofobiei a ajuns o religie sezonieră. Când numele unui singur om ajunge să fie pronunțat, unii intră în transă, alții fac apoplexie. […] Când vom muta discuția dincolo de percepția lui Traian Băsescu drept Greuceanu salvator sau, cum se întîmplă mai des, prezentarea lui ca o Muma-Pădurii dezlănțuită la adresa statului de drept?” (Mihail Neamțu)

“Îndepărtarea, compromiterea şi, acum, eşecul electoral al lui Băsescu sînt vitale pentru sistem şi au devenit, practic, singura formă de acţiune politică a instituţiilor pe care le numim în mod deosebit Parlament, sistem electoral, medii de informare şi magistratură.” (Traian Ungureanu)

“Nu știu cine se ocupă de scrierea discursurilor lui Mircea Geoană, dar devine tot mai limpede că nu-i face mari servicii. Declarația de la Botoșani privind rolul nefast al “celor trei Elene” este stridentă stilistic, misticoidă ca implicații și aiuritoare istoric.” (Vladimir Tismăneanu)

“De asta e periculos Băsescu: atacă fundamentele democraţiei, inducând ideea că ne putem lipsi de parlamentari, care nu sunt buni de nimic, fiind nişte neisprăviţi.” (Alexandru Seres)

“Trei partide și câteva sindicate, două posturi TV și trei moguli trăiesc sub o tiranie închipuită. Descriu cu ochii ieșiți din orbite o ficțiune politică: dictatura lui Băsescu.” (Dan Tapalagă)

“Dl. Antonescu are până acum comportamentul cel mai civilizat în această campanie, ceea ce în ţara noastră nu e o premisă pentru a ajunge nici măcar în turul doi.” (Cristian Tudor Popescu)

“Noi suntem urmașii lui Traian, ai lui Traian Băsescu.” (Elena Udrea)

“Eu îl cunosc bine pe Băsescu. Nu se simte bine deloc. Chiar dacă a îmbrăcat tricoul verde, de fapt este foarte ruginiu pe interior și stă să cadă ca o frunză toamna, iar în privința lui Mircea Geoană iarăși nu mi se pare că se simte excelent, fiindcă este evident că este cu 8-10 procente sub scorul partidului.” (Ludovic Orban)

“Geoană are cele mai mari contacte cu liderii acestei lumi.” (Mircea Geoană)

“Mircea Geoană nu ne poate convinge că este o gazelă nevinovată care fuge de vânătorul cel rău.” (Crin Antonescu, 16 octombrie 2009)

“Cozmâncă a fost întotdeauna omul din bucătăria partidului. Din bucătărie poți să ieși în două feluri, și pînă la urmă așa a și ieșit: Ori pe tavă gătit, ori la tomberonul de gunoi. Domnul Cozmâncă a ieșit la tomberon. La tomberonul istoriei partidului.” (Ilie Sârbu, septembrie 2009)

“Eu sînt omul care vin cu soluții concrete, nu cu gargara. Oprescu e un gargaragiu.” (Vasile Blaga, iunie 2008)

“Dacă nu candidează Traian Băsescu, iau în calcul intrarea în turul doi, nu văd cine mă poate învinge pe mine.” (Gigi Becali, octombrie 2009)

“Traian Băsescu ar fi în stare să behăie dacă oile ar avea drept de vot.” (Ludovic Urban, octombrie 2009)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: