Britannica 16

Dicţionar Enciclopedic Britannica 16 (EGI-EVE)

Am găsit:

Eiffel, Turnul – Construit pentru Expoziţia Centenară din 1898, cea mai înaltă construcţie din lume pînă în 1930, la terminarea clădirii Chrysler

Einstein, Albert – În 1915 a publicat teoria relativităţii, care a fost confirmată experimental în timpul unei eclipse de Soare în 1919, cînd a fost observată deviaţia luminii ce trece prin apropierea Soarelui

Eisenstein, Serghei – Filmul său “Crucişătorul Potemkin” (1925) e considerat de unii a fi cel mai mare film al tuturor timpurilor.

Eliade, Mircea – S-a impus prin concepţia sa originală privitoare la funcţia principală a miturilor în lumea modernă, aceea de recuperare a sacrului.

Enciclopaedia Britannica – Cea mai veche (1768) şi cea mai mare enciclopedie generală în limba engleză. Din 1940 este publicată la Chicago.

Nu am găsit:

Egmond, Lamoraal, conte de – Om politic din Ţările de Jos (1522-1568), erou al tragediei lui Goethe şi al uverturii lui Beethoven.

Elena – Regina-mamă (din 1940) a României, mama regelui Mihai I.

Emanuel – “Dumnezeu este cu noi”, nume simbolic dat de Dumnezeu, prin profetul Isaia, pentru Isus, descendent din seminţia lui David.

Etnologie – Ştiinţă care studiază caracteristicile fiecărei etnii în scopul determinării liniilor generale ale structurii şi evoluţiei societăţilor.

Eurovision – Organizaţie, cu sediul la Geneva, care coordonează schimbul de programe radio şi TV între statele europene.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: