Pescăruşul (Cehov)

pescarusul

„Pescăruşul” e prima dintre cele patru mari piese ale dramaturgului rus Anton Pavlovici Cehov. Piesa a fost scrisă în 1895 şi a fost pentru prima dată pusă în scenă în 1896, cînd premiera a cunoscut eşecul. Dar reprezentaţia din 1898 a devenit unul dintre marile evenimente din istoria teatrului rusesc.

Wikipedia

Peter Stein: „Cehov a înţeles ce înseamnă tragedie în sensul modern al termenului. A adus plictiseala pe scenă, ceea ce e foarte periculos. Ca să scapi de ea trebuie să inventezi lucruri, să faci lucruri. Lumea lui Cehov este extrem de activă în ciuda lacrimilor. Trebuie să foloseşti mijloacele contradicţiilor teatrale ca să realizezi dimensiunea dublă”.

www.sibfest.ro

„Pescăruşul”, de Anton Pavlovici Cehov, este un text care a devenit clasic, concentrat asupra a două problematici esenţiale, cea artistică şi cea a iubirii neîmpărtăşite. Cuvintele „Eu sunt un pescăruş” au devenit o frază-cheie a dramaturgiei universale, vorbind despre libertate, vise, idealuri şi distrugere, într-o reflecţie profundă asupra unicităţii vieţii.

www.bihoreanul.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: