no comment 2 – Ştiri

Megaambasada americană
Statele Unite ale Americii au inaugurat luni cea mai mare ambasadă din istorie (700 de milioane de dolari), situată în inima Zonei Verzi din Bagdad. Clădirea, ce seamănă cu o fortăreaţă, ar trebui să fie un simbol al angajamentului luat de SUA în faţa Irakului, scrie Associated Press.

Emisarul special pentru pace
Fostul premier britanic Tony Blair, emisarul Cvartetului pentru Orientul Mijlociu, şi-a petrecut sărbătorile de Crăciun şi de Anul Nou în pace şi linişte, alături de familie, fără a lua vreo poziţie oficială privind noul conflict armat din Fîşia Gaza, scrie Daily Mail.

Marketing de tip Sarkozy
Luni a intrat în vigoare decizia lui Nicolas Sarkozy de interzicere a publicităţii între orele 20 şi 06 la posturile publice de televiziune franceze, în încercarea de a le stimula competitivitatea. Numeroşi jurnalişti se opun reglementării, programînd greve de luni pînă miercuri. Ei atrag atenţia că preşedintele nu vrea decît să redirecţioneze fondurile din publicitate către televiziunile private, scrie Le Monde.

Şi miliardarii se sinucid
Miliardarul german Adolf Merckle, în vîrstă de 74 de ani, s-a sinucis luni, după ce imperiul său financiar întîmpina dificultăţi din cauza crizei financiare mondiale şi era în pragul falimentului, potrivit unui anunţ făcut marţi de familia omului de afaceri, citat de Associated Press.

Actori sadea
Giovanni Venosa, care interpretează în filmul „Gomorra” rolul unui cap al Mafiei napolitane, a fost reţinut de poliţia italiană, fiind acuzat că e implicat în activităţile reale ale Mafiei. Este al treilea actor din distribuţia filmului-senzaţie al anului trecut arestat pentru legăturile sale cu Mafia.

Greşeală faţă de elită
Trei soldaţi israelieni dintr-o unitate de elită au fost ucişi din greşeală de propria armată.

HotNews – 5-6 ianuarie 2009

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: