Intervenţia telefonică a Mitropolitului Nicolae Corneanu la dezbaterea AZEC

Din intervenţia telefonică a Mitropolitului Corneanu la dezbaterea cu tema „Mitropolitul Nicolae şi consecinţele gestului său: forţarea unităţii sau abandonarea identităţii?” organizată de Asociaţia Ziariştilor şi Editorilor Creştini (AZEC), 4 iunie 2008, ora 13:00, Centrul de Presă al Radiodifuziunii Române.

„[…] Am fost impresionat, emoţionat de modul cum toată asistenţa, toţi participanţii la serviciul religios s-au apropiat de preoţii care duminecau, ca să primească şi ei împărtăşania.

Am simţit un sentiment de, dacă pot spune aşa, de frăţietate faţă de toată obştea acelor credincioşi printre care erau nu numai greco-catolici, repet, ci şi ortodocşi, şi printr-un gest spontan, m-am apropiat şi eu de cei care se împărtăşeau şi m-am împărtăşit şi eu alături de ceilalţi.

Sigur, trebuia să reflectez la consecinţele sau comentariile care erau previzible pe această temă, dar a fost un gest spontan şi de frăţietate, pe care în acel moment l-am simţit, să zic aşa, necesar să-l fac şi eu, alături de toată obştea celor care se aflau atunci la acel serviciu religios.

Îmi pare rău că am dat în felul acesta posibilitatea unor comentarii din cele mai, să zic aşa, negative, dar pentru mine, ca şi om al lui Hristos şi al lui Dumnezeu, a fost un gest de frăţietate. […]

Nu-mi pare rău, doar că regret că am dat prilej la comentarii din cele mai felurite şi majoritatea destul de negative. Ar fi trebuit să calculez foarte bine gestul care l-am făcut atunci, dar a fost un gest spontan, şi, să zic aşa, o comuniune în Hristos pe care am simţit-o alături de ceilalţi, să zic, creştini, pentru că sînt cu adevărat creştini şi ei. Nu ne desparte în fond nimic decît pe plan, să zicem, jurisdicţional, acceptarea primatului papal. […]”

laurentiudumitru.ro

Un răspuns to “Intervenţia telefonică a Mitropolitului Nicolae Corneanu la dezbaterea AZEC”

  1. cernucan Says:

    O analiza profesionista si obiectiva facuta de jurnalista Ramona Balutescu asupra acuzelor aduse Mitropolitului Nicolae Corneanu ca s-ar fi impartasit cu ereticii o gasiti la adresa:
    http://www.greco-catolica.org/a386-Cine-sunt-ierarhii-eretici-din-Romania-anului-2008.aspx

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: