SUA: Alegeri fără candidaţi de anvergură

Martin S. Martin, 22, Nr. 21 (950), 20-26 mai 2008

John McCain

“Deşi cel mai nepopular pentru republicanii foarte conservatori (protestanţi, majoritatea baptişti, obsedaţi de problema avorturilor şi de opoziţia la cercetarea genetică), cîştigătorul partidului republican este McCain, care este singurul republican cu şanse să atragă independenţi: a avut mai multe intervenţii în Senat pentru eradicarea şi controlul manevrelor financiare ale politicienilor, a fost de mai multe ori independent chiar faţă de preşedinte, nu este în favoarea legislaţiei care controlează naşterile, susţine cercetarea genetică. Avantaje: cinstit, ferm, franc, experienţă în probleme militare şi de securitate naţională, poate colabora cu democraţii, prieten cu mulţi dintre ei, inclusiv Lieberman, susţine alianţa fermă cu Israelul, susţine că războiul antiterorist trebuie cîştigat şi susţine programul de independenţă energetică. Dezavantaje: vîrsta de 71 de ani, o operaţie de cancer la gît acum cîţiva ani, personalitate impulsivă, uneori explozivă.”

Hillary Clinton

“Concurenţa dintre cei ultimii doi candidaţi la nominalizarea democrată a fost mult mai dură, a creat mult mai multă tensiune şi a durat mult mai mult decît s-a aşteptat. Marele pierzător: Hillary, care nu mai e deloc imbatabilă. Una dintre cauzele acestei prelungiri este şi mecanismul foarte complicat al preliminariilor democrate, creat de democraţii înşişi, care au adăugat tot felul de complicaţii de-a lungul anilor, tocmai pentru a avea influenţă, în cazul în care nu le place ce aleg votanţii. Un mecanism care se întoarce împotriva lor. În momentul de faţă, deşi cei mai rezonabili democraţi din conducerea partidului ar vrea ca Hillary să se retragă, nu pot să-i convingă pe cei doi soţi Clinton să o facă: cinici, ahtiaţi de putere, manipulativi, fără scrupule, exprimînd convingereea lor că sînt îndreptăţiţi la această preşedinţie, Clintonii sînt gata să facă orice – inclusiv să sacrifice propriul lor partid – pentru nevoile lor.”

Barack Obama

“Obama este un artefact, o creaţie a presei manipulate de un grup de democraţi bogaţi şi influenţi, care o urăsc pe Hillary (Soros, grupul de la Hollywood, clanul Kennedy). (…) Vorbeşte bine şi ştie să cucerească auditoriul. Dar discursurile sale sînt învăţate şi repetate, se bazează foarte mult pe tehnica retorică, pe atitudini de scenă care îl apropie de predicatorii negri, cu recuzita de intonaţie, gradaţie, tehnică actoricească. Conţinutul e foarte mult promisiuni goale: e nevoie de schimbare, a venit timpul pentru o nouă Americă… Cînd răspunde direct la întrebări, Obama nu este nici foarte sigur, nici elocvent, nici foarte abil în a găsi răspunsul potrivit şi apare foarte diferit de cum este pe scenă, debitîndu-şi discurul învăţat.”

Etichete: , , , , , , , , ,

Un răspuns to “SUA: Alegeri fără candidaţi de anvergură”

  1. chaos_and_smiles Says:

    Oricine va iesi presedinte[presupun ca e ok sa spunem dintre McCain si Obama] va avea datoria ingrata de a opri SUA de pe panta pe care aluneca in materie de relatii internationale…la acest capitol, independent de descrierile facute( pro-McCain) Obama se pricepe foarte bine, lucru vazut foarte clar in declaratiile sale de „we need to talk with Iran” in contrapunct cu McCain care a declarat dupa aceasta „Obama wants to friend-alise Ahmadinejad”. Razboiul(tot respectul pentru McCain, erou de Vietnam) nu mai este o cale pentru SUA sa se intoarca de unde a plecat inainte de 9/11. Pe de alta parte McCain pare sa aiba o cale pentru reabilitarea economiei USA (care se indreapta Marele Crah Financiar din `21) prin reforme care promoveaza cresterea si oprtunitatea in sectorul privat. Totusi sa nu uitam ca oportunismul nu dureaza….pentru economie, judecand la nivel de declaratii Hillary Clinton detine cheia ” The middle class is the backbone of our economy, the key to real growth”

    p.s. Sa nu uitam ca la ultimele 6 alegeri, partidul care a mers la Conventia de Vara pentru alegerea candidatului a pierdut alegerile generale datorita impartirii voturilor.
    Go USA !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: