25 mai – Ziua internaţională a copiilor dispăruţi

Conform studiilor efectuate, din România au dispărut, în perioada 2000 – 2005, 731 de copii. În urma investigaţiilor Poliţiei şi ale Organizaţiei „Salvaţi Copiii”, 570 dintre minori au fost găsiţi prin diverse state europene, unde au fost trimişi fie în scop de exploatare sexuală, fie pentru a fi trimişi să cerşească sau să fie folosiţi pentru munca la negru. În continuare, sunt efectuate cercetări pentru găsirea a 260 de copii, dispăruţi de la domiciliu.

www.copilul.ro

Peste 3.200 de copii din România au fost daţi dispăruţi anul trecut. Acestea sunt datele pe care poliţia le deţine şi au fost prezentate de organizaţia „Salvaţi Copiii”. Dintre aceste cazuri, 96% reprezintă situaţii în care minorii au plecat intenţionat de acasă.

BBC

Un răspuns to “25 mai – Ziua internaţională a copiilor dispăruţi”

  1. chaos_and_smiles Says:

    Intr-o declaratie a Politiei Romane [transmisa pe Pro Tv in seara asta 25.05] s-a declarat ca O Mare Parte din cei 3200 de copii disparuti anul trecut au fost gasiti. Nu se specifica insa numarul exact. De ce ? Nu stiu.

    Nush cum e la Oradea, in Bucuresti in schimb sunt PLINE tramvaiele si autobuzele de afise(de obicei cate 2) cu adolescenti si copii disparuti…predomina datele de disparitie din 2007 desi sunt si din 2008. Multi din cei de pe afise sunt disparuti din centre de plasament.
    Personal, dupa o experienta de 4 ani consider ca disparitia copiilor din centrele de plasament, centre care au scopul de a ajuta copii sa se reintegreze in familii au doua mari motive…frica copiilor de a se intoarce in familia naturala si prostul tratament si abuzurile la care sunt supusi in centru, din partea personalului de ingrijire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: