Gunoi (ca la piaţă)

În staţia de tramvai de la Piaţa Mare din Oradea.

2 răspunsuri to “Gunoi (ca la piaţă)”

  1. tibi pop Says:

    Banuiesc ca gunoaiele s-au adunat acolo datorita mentalitatii si (ne)educarii romanului, care gandeste ca daca intr-un loc in care, desi nu ar trebuie sa fie, se afla gunoi, atunci nu e nicio problema daca mai arunca si el ceva, ca doar n-o fi el vinovat de gunoiul de acolo.
    Inevital, intr-un oras se face mizerie. Vadul lucrul acesta si aici, in Belgia, sambata sa duminica seara, cand poti vedea pe jos doze de bere sau hartii. Insa nu ai sa le mai vezi in ziua urmatoare, deoarece sunt oameni responsabili cu curatenia orasului, care isi fac intr-adevar treaba.

  2. Daniel Buda Says:

    Exista o carte intitulata „The Tipping Point” care analizeaza comportamentul uman bazat pe acest „tipping point”, un anume punct in care comportamentul se schimba datorita anumitor factori bine definiti. Una din lucrurile analizate acolo era schimbarea care a luat loc in Times Square din New York City din anii ’80 si pana acum. Times Square si metroul din New York erau locuri unde nu erai niciodata in siguranta. La ora actuala sunt locuri turistice extrem de „safe” si foarte curate considerand numarul de oameni prezenti. Rudy Giuliani si Bratton, seful politiei au facut schimbarile aderand la psihologie si nu aplicand forta. Unul din lucrurile de care si-au dat seama e ca intr-un loc oarecare, prezenta oricarei dezordini sau a unui geam spart „invita” oarecum mai multa deezordine si mai multa violenta decat un loc curat si civilizat. In loc sa caute si sa pedepseasca pe cei care faceau mizerie, curatau dupa ei si schimbau orice geam sau felinar spart. In cazul metrpului care era vopsit cu grafitti la fiecare curasa, nu lasau trenul sa plece pana nu il curatau. In cativa ani schimbarile au inceput sa se vada.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: