Ce păcat că a cîştigat Costel

“Stimaţi cititori, ziariştii noştri au avut şi ghinion. Băiatul acesta din Spania nu a fost membru la Misa, nu a fost la vreun partid mai ciudat, nu şi-a omorât mama, nu a fost expulzat. Nici măcar nu s-a bătut cu cineva pe acolo, nu a furat din magazine şi, colac peste pupăză, este iubit de spanioli. Mai mult, ca să punem capac, spaniolii au făcut deja emisiuni cu el, firma Sony a semnat deja un contract cu el, adică numai şi numai lucruri oribile. Este nedrept şi trebuie să spunem deschis, nici Costel Busuioc nu ne prea ajută ca să vorbim despre el aici în România. Să cadă măcar pe scări să îşi rupă un picior, să facă ceva. La urma urmei, nu poate şi el să împingă o bătrânică pe trecerea de pietoni?

Presa românească este fundamental legată de ceea ce este rău, este centrată pe tot ceea ce poate fi criticat, este o presă schizoidă care ţine morţiş să ne zugrăvească doar faţa neagră a realităţii. […] Critica fără repere, fără alternativă, critica fără referinţa unei alte soluţii este apanajul incompetenţei. Este cel mai uşor să spui ‘nu este bine’, să fii îngrijorat, speriat, sau alarmat. […]

Să construieşti este mult mai greu. Ca să lauzi, să demonstrezi reuşite, să lansezi vedete, să construieşti personalităţi, să prezinţi poveşti reale de viaţă, ca să scoţi la suprafaţă tâlcurile ascunse ale lumii în care trăim chiar trebuie să fii profesionist, trebuie să te pricepi, chiar trebuie să ai o meserie adevărată, de reporter, de investigator, de documentarist, de producător.”

Alfred Bulai, “Ce păcat că a cîştigat Costel”, în Cultura, Nr. 11 (165), 20 martie 2008

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: