Trei citate (7)

Noi mărturii 100 

Josh McDowell, Noi mărturii supuse dreptei judecăţi, Editura Aqua Forte, Cluj-Napoca, 2005

“Nimeni nu şi-ar putea desfăşura activitatea, şi nici nu i-ar rămîne mult de trăit dacă s-ar comporta mereu ca şi cum adevărul ar fi o chestiune de perspectivă şi nu o realitate obiectivă. Un asemenea individ ar semna la nesfîrşit cecuri false dacă ‘din punctul lui de vedere’ contul său bancar ar fi plin de bani, ar bea otravă dacă ‘din punctul lui de vedere’ ar bea limonadă, s-ar prăbuşi sub crusta subţire de gheaţă dacă ‘din punctul lui de vedere” gheaţa ar fi groasă sau ar fi călcat de un autobuz dacă ‘din punctul lui de vedere’ autobuzul ar sta pe loc. Oricărei persoane care doreşte să rămînă integră în sistemul de determinări al lumii trebuie să-i pese într-o oarecare măsură de corespondenţa obiectivă dintre adevăr şi realitate. Încă mai primejdioşi pentru umanitate sînt cei care trăiesc exclusiv pe baza unei înţelegeri perceptive a adevărului în privinţa activităţilor lor morale.”

“Biblia tratează întru totul onest păcatele săvîrşite de firea umană, chiar şi atunci cînd acestea se răsfrîng în mod negativ asupra oamenilor aleşi de Dumnezeu, a conducătorilor şi chiar a autorilor biblici. […] Biblia, prin natura ei, caută realitatea, nu domeniul închipuirii. În ea se regăsesc binele şi răul, corectitudinea şi eroarea, momentele cele mai bune şi cele mai rele, speranţa şi disperarea, bucuriile şi durerile vieţii. Lucru de la sine înţeles, de vreme ce autorul ei suprem este Dumnezeu şi ‘Nici o făptură nu este ascunsă de El, ci totul este gol şi descoperit înaintea ochilor Aceluia, cu care avem a face’ (Evrei 4:13).”

“Miraculosul poate deveni oricînd, şi în ce ne priveşte, o realitate posibilă. Aminteam, la începutul acestei cărţi, de întîmplarea care l-a determinat pe tatăl meu, beţivul oraşului, să-şi schimbe viaţa, ajungînd să-l cunoască pe Hristos la bătrîneţe, ceea ce a condus la o metamorfoză atît de radicală încît nu puţini au fost cei care, urmîndu-i pilda, au venit la Hristos pe parcursul ultimelor sale paisprezece luni. După cîte văzusem şi trăisem alături de el, nu pot spune decît că mi-a fost dat să fiu martorul unei minuni. Numai Dumnezeu Cel adevărat ar putea să schimbe într-o asemena măsură făgaşul vieţii unui om.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: