Bloggerii evanghelici domină WordPress-ul

Vineri, 18 ianuarie 2008, 16.00

Marius Cruceru

1. La Pătrăţosu

Deja celebrul Pătrăţos rezistă pe podium de mai bine de jumătate de an, chiar dacă pe acolo au trecut Ion Iliescu, Dragoş Bucurenci, Vlad Craioveanu, Gramo (!) sau Mihai Eminescu (!).

Marius Cruceru e pastor al Bisericii Baptiste “Sfînta Treime” din Aleşd (jud. Bihor), conf. univ. la Universitatea Emanuel din Oradea şi face parte din Consiliul Uniunii Baptiste din România. Este doctor în litere (Augustin, un amator – Studiu asupra terminologiei filozofico-teologice de influenţă grecească în tratatele tîrzii ale lui Augustin, Editura Casa Cărţii de Ştiinţă, Cluj-Napoca, 2006)

Danut Manastireanu

2. Persona

Un om frumos al evanghelicilor, Dănuţ Mănăstireanu are doctoratul în teologie (Ph. D.) la London School of Theology – Brunel University, 2005, din 1999 fiind Director pentru Credinţă şi Dezvoltare pentru regiunea Europei de est şi a Orientului Apropiat a organizaţiei World Vision International, din 2005 predă ca Adjunct Faculty un curs de Formare spirituală într-un program de masterat la Eastern University din St. Davids, Penn, SUA.

Preşedintele Societăţii Academice a Românilor Evanghelici, Dănuţ Mănăstireanu este unul dintre iniţiatorii grupului Agora Christi, grup de intelectuali evanghelici preocupaţi de ceea ce se întîmplă în spaţiul public al României europene, intenţionînd să reflecte critic din perspectivă teologică asupra evenimentelor societăţii.

Vasile Talos

3. Vasile Alexandru Taloş

Pastor baptist la Biserica Baptistă Buna Vestire din Bucureşti, Vasile Taloş a fost preşedintele Uniunii Baptiste în perioada 1991-1999 şi preşedinte al comisiei de redactare a Statutului Cultului Baptist (aprobat în 16 ianuarie 2008 de către Guvernul României). În prezent finalizează disertaţia “Biserica în Spiritul Apostolic”.

Vasile Taloş a făcut parte din Comitetul Creştin Român pentru Apărarea Libertăţii Religioase şi de Conştiinţă (ALRC), care a depus în 1977 Programul de revendicări, semnat de 27 de persoane, la registratura conducătorului de atunci al ţării, Nicolae Ceauşescu – pentru prima oară un grup atît de mare de pastori expunea direct persecuţiile la care erau supuse bisericile baptiste. De asemenea, Vasile Taloş a întocmit memoriul din decembrie ’89 adresat lui Ceauşescu şi semnat de Congresul Cultului Baptist, memoriu care a fost depus la Consiliul de Stat al R. S. România pe data de 13 decembrie 1989.

4 răspunsuri to “Bloggerii evanghelici domină WordPress-ul”

 1. romoflorin Says:

  Bine ai facut ca ai spus cateva lucruri despre ei. Dar si mai bine ai facut ca te-ai oprit la ei, ca urmam pe aproape si eu, dar de mine nu prea aveai ce sa spui 😀

 2. Alin Cristea Says:

  Încerc să surprind momente semnificative pentru prezenţa bloggerilor evanghelici (nu din perspectivă ideologic-confesională) în spaţiul public.

  Dar în blogosferă contează mai puţin cine eşti, ci cum blogul devine o interfaţă între tine şi Celălalt.

  Am scris cîteva rînduri (cu destul efort de informare, în mare parte cu alte ocazii) despre aceşti bloggeri de pe locurile fruntaşe pentru a oferi minime date despre ei.

  Pare un lucru normal că astfel de… personalităţi atrag vizitatori mai mulţi decît bloggerii obişnuiţi.

  Însă citesc cu încîntare diferite chestiuni pe bloguri fără să îmi doresc neapărat să ştiu cine este bloggerul (uneori nici nu ştim cine sînt anumite persoane care scriu la Comentarii, dar le percepem pulsul, stilul, maliţiozitatea…).

  Ăsta ar fi un alt subiect, foarte interesant: despre Persoană şi Personaj.

 3. teologeanu Says:

  Eu zic mai bine evanghelicii, desi s-ar putea sa se supere unii, decat jurnalul baiatului singur 😉

 4. Alin Cristea Says:

  A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: