Trei postări în Top 3

Eminescu… Eminescu…

“Da, ‘Eminescu e mare, bre’… sună ca un comentariu de compartiment de tren, clasa a II-a, după ce au fost consumate ouăle cu ceapă şi salamul cu franzela din dotare…

Cei de la Radio Cultural au dat-o în stînga, au dat-o în dreapta şi pînă la urmă l-au scos pe Eminescu aproape filozof… că, dacă ar fi murit mai tîrziu, am fi avut un filozof-filozof.

Definiţia mea pentru filozof este ceva mai pretenţioasă pentru a-l include pe Eminescu acolo…”

BISERICA ŞI SECURITATEA

“În aceste zile, problema clarificării relaţiei cu Securitatea a slujitorilor bisericilor baptiste din perioada comunistă tinde să se transforme într-o furtună care scoate la malul istoriei recente mai mult nămol decât reuşeşte să limpezească apele. Consider că aruncarea în aceiaşi oală a “victimelor” Securităţii şi a “vânzătorilor” de fraţi, împiedică elucidarea trecutului şi iniţiativa unor mărturisiri publice sincere.

Apostolul Pavel spune: “Şi dacă trâmbiţa dă un sunet încurcat, cine se va pregăti de luptă?”
(1 Corinteni 14:8).

Cred că buna intenţie nu este suficientă. Este nevoie de cunoaşterea contextului istoric al acelor vremuri, pe lângă citirea dosarelor de la CNSAS. O evaluare corectă a acţiunilor slujitorilor bisericilor trebuie să ţină seama de contextul bătăliilor spirituale şi ideologice în care aceştia au slujit. Documentele de arhivă vorbesc de la sine, dar nu vorbesc complet…

Dacă sunteţi interesat în a pătrunde în hăţişul controversatei relaţii dintre biserică şi securitate în vremea vechiului regim, vă invit să citiţi articolul intitulat Biserica şi Securitatea.”

Debora – Să nu vii fără tema făcută

“Are 17 ani şi i-a impresionat pe elevii şi profesorii de la Briardwood Christian School din America. Este vorba despre Debora Cristina Manea, elevă în clasa a XI – a la Colegiul Richard Wurmbrand şi a obţinut o bursă de studiu de cinci luni în Birmingham, AL. Pentru prieteni, ea mai este cunoscută şi sub un alt nume, R…

Acolo a învăţat ce înseamnă sa fii responsabil. „Tema este temă şi nici un elev nu venea cu ea nefacută, iar partea practică este cea care contează.” Debora a luat cele mai bune note la examene, chiar dacă la început îşi făcea griji în privinţa unor materii mai dificile.

De când mă chiui să explic românilor că tema nefăcută înseamnă că, atunci când vei lucra într-o instituţie, vei fenta. Dacă te joci cu xeroxul la teste îţi furi căciula singur şi vei ajunge, în fabrica unde vei lucra, să furi şi clanţa de la uşă, doar ca să nu aibă şeful cu ce deschide uşa şi să nu mergi la serviciu.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: