Trei citate (2)

”Una din frumuseţile creaţiei lui Dumnezeu este aceasta: dacă nu doreşti să accepţi creştinismul, eşti liber să-l respingi. Această libertate de alegere – chiar şi libertatea de a respinge adevărul – este ceea ce ne face să fim creaturi morale şi ne dă posibilitatea să ne alegem destinul final. Iar aceasta ne aduce chiar la motivul existenţei noastre şi la esenţa întrebării de ce nu ni Se revelează Dumnezeu chiar atît de clar cum am dori noi. Căci dacă Biblia este adevărată, atunci Dumnezeu ne dă fiecăruia dintre noi prilejul să facem o alegere cu consecinţe eterne între a-L accepta sau a-L respinge. Şi pentru a Se asigura că alegerea noastră este cu adevărat liberă, El ne aşează într-un mediu plin de dovezi ale existenţei Lui, dar fără prezenţa Lui directă – o prezenţă atît de puternică, încît ne-ar înăbuşi libertatea noastră, şi astfel ne-ar anula posibilitatea de a-L respinge. Cu alte cuvinte, Dumnezeu a asigurat în viaţa aceasta destule dovezi pentru a convinge pe cine vrea să creadă, dar a lăsat totodată şi unele ambiguităţi ca să nu-l forţeze pe cel ce nu vrea să creadă.”

”Afirmaţia ‘Ştiinţa este singura sursă de adevăr obiectiv’ se pretinde a fi un adevăr obiectiv, dar ea nu este un adevăr ştiinţific, ci unul de natură filozofiă – deci nu poate fi dovedită de ştiinţă – prin urmare, se contrazice singură. Aceasta ne conduce la poate cea mai importantă lecţie pe care o putem învăţa de la ştiinţa de proastă calitate practicată de darwinişti: ştiinţa este întemeiată pe filozofie. De fapt, ştiinţa este o sclavă a filozofiei. O filozofie de proastă calitate duce la o ştiinţă de proastă calitate, iar o ştiinţă de bună calitate necesită o filozofie de calitate.”

”Legea morală nu este întotdeauna vizibilă în acţiunile noastre, fapt dovedit de lucrurile îngrozitoare pe care oamenii şi le fac unii altora. Dar ea străluceşte în reacţiile noastre – ce facem atunci cînd noi înşine sîntem trataţi incorect. Cu alte cuvinte, legea morală nu este întotdeauna standardul după care îi tratăm pe alţii, dar este aproape întotdeauna standardul după care aşteptăm ca alţii să ne trateze pe noi. Ea nu descrie despre cum ne comportăm noi în realitate, ci mai degrabă prescrie cum ar trebui să ne comportăm.”

Nu am destulă credinţă ca să fiu ateu – Norman L. Geisler, Frank Turek, Editura Cartea Creştină, Oradea, 2007

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: