Turul blogurilor (1 decembrie 2007)

În ultima săptămînă din luna noiembrie şi-au lansat blog Alin Cristea, Daniel Mitrofan şi Dănuţ Mănăstireanu.

La Rotundu se propune relativizarea… pătrăţoşeniilor, dar şi devoalarea excrescenţelor colţuroase ale celor care se dau… rotunzi. Dar pînă cînd se va ajunge la aceste realizări măreţe, de remarcat informaţiile utile despre bloguri, site-uri, grupuri de discuţii şi despre Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice.

Persona, blogul lui Dănuţ Mănăstireanu, a ajuns rapid în Top 10 WordPress (lb. română). Jurnalul virtual a avut ca pretext pentru lansare publicarea dosarelor de urmărire pe care le-a găsit în arhivele CNSAS cunoscutul ieşean de la World Vision International.

Centrul de istorie şi apologetică pare preocupat, peste măsură (80 de pagini), de Cazul fr. Ţon Iosif. Cei care vor să citească pagini extrem de interesante (şi, mai ales, printre rînduri) ale corespondenţei de anul acesta dintre Daniel Mitrofan şi Iosif Ţon trebuie să-şi pună deoparte cel puţin 1 oră pentru lectură. Şi un pahar de apă alături, că se citesc cu… înghiţituri.

În această ultimă săptămînă din noiembrie bloggerii evanghelici au atins cote… istorice (vezi pagina Evanghelicii în Top WordPress). Nici Ion Iliescu nu l-a zdruncinat prea mult pe Pătrăţosu de pe locurile fruntaşe. Dar dacă la începutul lunii erau 6-7 bloguri evanghelice în Top 100, la sfîrşitul lui noiembrie erau 9-10, cu 3 bloguri ale ieşenilor (orădeni) în primele 10 locuri. Fenomenul a culminat cu apariţia a 13 bloguri evanghelice în Top 100 în 1 decembrie (16.00, 22.00).

Aşadar, dacă 2007 a fost pentru evanghelicii români Anul blogurilor, luna noiembrie pare să fi fost… Luna blogurilor. De reţinut şi faptul că în această lună de toamnă au mai fost lansate blogurile: mareatrimitere, zongu, roalmohler, alaxandra, mtipei (unele dintre ele ajungînd chiar în Top 100).

Închei ziua de 1 Decembrie, cînd unii se mai joacă leapşa, adăugînd în listă un blog dedicat unui Mare Român: Nicolae Moldoveanu.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: