Poanta anului

După ce m-am căznit să nu pierd momentul de inspiraţie generat de ultimele hîrjoneli (virtuale) cu Pătrăţosu, aducînd pe lume locul ăsta de taclale cu… pătrăţoşii, credeam că o să stau şi eu liniştit măcar o zi, să-mi adun forţele, că nu mai e mult pînă la 1 decembrie, cînd se împlinesc 2 ani de cînd am lansat site-ul Thymos şi asta ar fi o bună ocazie de lansat un blog de soiul ăsta (puzzle cultural).

Dar nu au trecut nici cîteva ore că mă abordează Pătrăţosu, probabil obosit după Conferinţă (şi de autocenzura pe care şi-a impus-o pe blog la acest subiect), şi mă anunţă ritos: “Deşi am pus pasiune în blog, dacă aceeaşi atmosferă se instaurează şi prin prezenţa ta în blogosferă, exact acelaşi lucru voi face, voi părăsi şi acest spaţiu.

Nu, nu asta e poanta anului. Iar menţionarea unei anumite atmosfere era referitoare la o listă de discuţii.

În al doilea email (care a fost urmat şi de un al treilea, în corespondenţa noastră care înlocuieşte, pare-se, conferinţa de presă ce-ar fi trebuit să însoţească lansarea de aseară), duminică dimineaţă, înainte de 08.00, iată ce-mi citiră ochii, făcîndu-mi-se cît cepele, iar burdihanu-mi cutremurîndu-se de hohote de rîs:

“Recunoaşte că în ultimul timp nu prea ai văzut reacţii, dacă mă cunoşti cît de cît, care să reflecte ascuţişul condeiului meu, nici faţă de tine, nici faţă de alţii.”

Aici formula cheie e… “ultimul timp”. Ce-o fi însemînd “ultimul timp” în coordonate pătrăţoase?

Ce-o fi însemnînd şi “ascuţişul” condeiului pătrăţean?

Mi-am amintit, iarăşi, celebra chestiune:

Un sondaj pe plan mondial cu întrebarea: “Vă rugăm să ne spuneţi opinia dumneavoastră în legătură cu lipsa de alimente din restul lumii” a fost un eşec total. În Africa nu ştiau ce înseamnă ‘alimente’. În Europa de Vest nu ştiau ce înseamna ‘lipsă’. În Europa de Est nu ştiau ce înseamnă ‘opinie’. În America de Sud nu ştiau ce înseamnă ‘vă rugăm’. Iar în SUA nu ştiau ce înseamnă ‘restul lumii’.

În cele din urmă, Pătrăţosu (cel care acum cîteva zile declara: “Alin Cristea este aşteptabil în blogosferă”) mi-a urat, în felul lui, succes:

“Nu ştiu dacă îţi pot ura bun venit în blogosferă că nu este un loc bun! Sîntem răi, blogării.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: